Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem kawowym i wisniami
Na stolnicę wysypujemy mąkę i zimne masło, całość razem siekamy do uzyskania grudek. Następnie wsypujemy na stolnicę cukier puder, żółtka, chwilę siekamy nożem i zagniatamy kruche ciasto. Z ciasta tworzymy kulę i wkładamy ją na co najmniej godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Foremki do babeczek smarujemy cienką warstwą masła, najlepiej za pomocą pędzelka. Z placka wycinamy okrągłe kształty i dokładnie wypełniamy nimi foremki. Babeczki nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut aż się zarumienią. Kawę zalewamy 1 łyżką wrzątku, dokładnie mieszamy i studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy kawę i mascarpone, delikatnie całość mieszamy. Dodajemy cukier puder do smaku. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim babeczki. Na każdej babeczce układamy kandyzowaną wiśnie. Babeczki najlepiej smakują schłodzone. Życzę smacznego ;)