Sposób przygotowania:
Babeczki kawowo jogurtowe
Do miski robota z nożami do siekania wsypujemy mąkę i dodajemy wszystkie składniki na ciasto. Siekamy składniki aż się zrobi kruszonka. Ciasto wyjmujemy na blat lub stolnicę, szybko zbijamy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto, przygotowujemy foremki do babeczek. Ciasto kawowe dzielimy na 20 części, formujemy w kulki i kładziemy do foremek. Naciskając kulki na środku wylepiamy foremki po same brzegi. Można ciasto w foremkach nakłuć widelcem ale nie ma takiej konieczności. Tak przygotowane babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek uważając aby się nie poparzyć i wystudzić je na kratce. Galaretkę agrestową dokładnie wymieszać z gorącą i przegotowaną wodą i schłodzić. Jogurt przełożyć do miski, dodać cukier i chwilę miksować. Dodać serek mascarpone i barwniki i dokładnie wymieszać. Na koniec wlać schłodzoną ale płynną galaretkę. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki aby trochę stężała. Gdy ma odpowiednią konsystencję przełożyć ją do szprycy lub dekoratora do ciast i napełnić masą babeczki. Po napełnieniu ich posypać z wierzchu płatkami migdałowymi i posypką.
przejs