Sposób przygotowania:
Babeczki jogurtowe na zimno z brzoskwiniami
Do gorącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do galaretki, mieszamy.
Do każdej silikonowej foremki wlewamy po 1 łyżce galaretki z owocami i wstawiamy do lodówki do stężenia.
W międzyczasie żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy i odstawiamy. Po steżeniu galaretki w silikonowych foremkach przygotowujemy masę jogurtową.
Do miski przekładamy pozostałe składniki na masę jogurtową i mieszamy. Dolewamy letnią żelatynę i ponownie mieszamy, wlewamy po 2 łyżki do każdej silikonowej foremki i wstawiamy do lodówki.
Na stężoną masę jogurtową wlewamy resztę galaretki z owocami ( jeśli galaretka za mocno stężała musimy ją podgrzać )
Do każdej silikonowej foremki wlewamy po 1 łyżce galaretki z owocami i wstawiamy do lodówki do stężenia.
W międzyczasie żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy i odstawiamy. Po steżeniu galaretki w silikonowych foremkach przygotowujemy masę jogurtową.
Do miski przekładamy pozostałe składniki na masę jogurtową i mieszamy. Dolewamy letnią żelatynę i ponownie mieszamy, wlewamy po 2 łyżki do każdej silikonowej foremki i wstawiamy do lodówki.
Na stężoną masę jogurtową wlewamy resztę galaretki z owocami ( jeśli galaretka za mocno stężała musimy ją podgrzać )