olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Babeczki keksowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetne muffiny keksowe, odchodzą od zwykłych babeczek.

Babeczki keksowe

Składniki:

Babeczki keksowe

 

  • 9dag margaryny
  • 3 jaja
  • 15dag cukru pudru
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 0,5 dag amoniaku
  • 1 łyżka rumu
  • 30dag mąki
  • 7dag rodzynków
  • 6dag suszonych lub smażonych owoców pokrajanych na małe kawałki

Sposób przygotowania:

Babeczki keksowe
Utrzeć tłuszcz na pianę, dodać jaja, cukier wanilinowy i w kilku porcjach cukier puder wg uznania. Do pulchnej masy dodać wymieszany w rumie amoniak i wsypywać uprzednio przesianą mąkę. Gdy ciasto będzie jednolite, dodać suche owoce uprzednio umyte, ostudzone i obsypane mąką. Napełnić ciastem do połowy wysokości natłuszczone foremki do babeczek i wstawić do nagrzanego piekarnika, aż wyrosną.