Sposób przygotowania:
Babeczki kolorowe ze śmietaną
Żółtka oddzielić od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy żółtkowej, następnie delikatnie połączyć z pianą z białek.
Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kisiel wiśniowy, do trzeciej części kakao, wszystkie porcje ciasta dokładnie wymieszać.
Formy na babeczki posmarować tłuszczem i posypać mąką lub wyłożyć papilotkami.
Do każdej foremki nakładać naprzemiennie ciasto,tak by powstały trójkolorowe babeczki.
wstawić do piekarnika nagrzanego i upiec.
Śmietanę schłodzoną ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru,
Ozdobić nią upieczone i wystudzone babeczki, ja część z nich przekroiłam na pół.
Po wierzchu posypać perełkami cukrowymi.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy żółtkowej, następnie delikatnie połączyć z pianą z białek.
Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kisiel wiśniowy, do trzeciej części kakao, wszystkie porcje ciasta dokładnie wymieszać.
Formy na babeczki posmarować tłuszczem i posypać mąką lub wyłożyć papilotkami.
Do każdej foremki nakładać naprzemiennie ciasto,tak by powstały trójkolorowe babeczki.
wstawić do piekarnika nagrzanego i upiec.
Śmietanę schłodzoną ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru,
Ozdobić nią upieczone i wystudzone babeczki, ja część z nich przekroiłam na pół.
Po wierzchu posypać perełkami cukrowymi.