Sposób przygotowania:
Babeczki kruche z budyniem i owocami
Na blacie rozstawia kruche gotowe spody ale można upiec własne, z dowolnego ulubionego kruche ciasta. W garnku gotuję budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czyli w moim przypadku gotuję pół litra mleka aż zacznie bulgotać i dodaję rozpuszczony w odrobinie zimnego mleka budyń. Dosypuję cukier, mieszam aż całość ładnie zgęstnieje. Po ugotowaniu lekko studzę i mieszam z miękkim masłem (najlepiej zmiksować) aż uzyskam gładką masę. Kruche spody napełniam budyniem. Owoce myję i kroję w drobne kawałki. Ja użyłam czereśni, truskawek, brzoskwini i winogrona. Wierzch babeczek polewam kilkoma kropelkami gęstego soku - ja użyłam cytrynowego. Można posypać odrobiną kakao lub cynamonem. Ja na niektóre babeczki położyłam również czekoladowe chrupeczki i kawałki pokruszonej czekolady.
KasiaJulcia
wjosna
Elficzna
rozmiękcza :)