Babeczki kruche z budyniem i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne babeczki z nadzieniem owocowym

Babeczki kruche z budyniem i owocami

Składniki:

Babeczki kruche z budyniem i owocami

 

  • Składniki:
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 15-20 dag margaryny
  • 3 żółtka
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • sól
  • Nadzienie:
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 25 dag malin( truskawek,porzeczek,agrestu,jagód,wiśni)
  • 1 opakowanie galaretki owocowej

Sposób przygotowania:

Babeczki kruche z budyniem i owocami
Przygotowanie:
Przygotować i upiec babeczki wg przepisu " babeczki kruche".
Przyrządzić budyń i lekko ostudzić.Owoce umyć i dokładnie osączyć.
Upieczone i ostudzone babeczki napełnić bezpośrednio przed podaniem budyniem,na wierzchu ułożyć maliny ( można dać owoce mieszane) i polać tężejącą galaretką ( przygotowaną z mniejszą ilością wody niż podano na opakowaniu) i wstawić na 20 minut do lodówki.