Sposób przygotowania:
Babeczki kruche z pianką
Przygotowanie:
Przygotować i upiec babeczki wg przepisu 'babeczki kruche".
Przyrządzić piankę: ubić sztywną pianę z białek,dodając stopniowo ( po kilka łyżek)cukier,wlać sok z 1/4 cytryny i ubijać,aż piana stanie się sztywna.
Łyżeczkę żelatyny wymieszać z 2-3 łyżkami gorącej wody,ostudzić,dodać do piany,ubić i odstawić do lodówki.Upieczone i ostudzone babeczki napełnić bezpośrednio przed podaniem pianą i przybrać owocami z kompotu lub konfiturami.
Przygotować i upiec babeczki wg przepisu 'babeczki kruche".
Przyrządzić piankę: ubić sztywną pianę z białek,dodając stopniowo ( po kilka łyżek)cukier,wlać sok z 1/4 cytryny i ubijać,aż piana stanie się sztywna.
Łyżeczkę żelatyny wymieszać z 2-3 łyżkami gorącej wody,ostudzić,dodać do piany,ubić i odstawić do lodówki.Upieczone i ostudzone babeczki napełnić bezpośrednio przed podaniem pianą i przybrać owocami z kompotu lub konfiturami.