Sposób przygotowania:
Serowo- kakaowa kopuła
1. Ciasto ciemne: masło, kakao, wodę oraz cukier przekładam do garnuszka. Zagotowuję i odstawiam do przestudzenia, Do zimnej masy dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem oraz żółtka. Miksuję. Na końcu dodaję ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 26 cm.
2. Ciasto serowe: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Następnie dodaję ser, mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Mieszam. Masę serową wykładam na ciemne ciasto wyrównuję. Piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni. Na wierzchu przestudzonego ciasta rozsmarowuję masę krówkową. Całość posypuję uprażonymi płatkami migdałowymi.
2. Ciasto serowe: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Następnie dodaję ser, mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Mieszam. Masę serową wykładam na ciemne ciasto wyrównuję. Piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni. Na wierzchu przestudzonego ciasta rozsmarowuję masę krówkową. Całość posypuję uprażonymi płatkami migdałowymi.