zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babeczki Makowa Panienka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

makowe babeczki na szybko

Babeczki Makowa Panienka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki Makowa Panienka

 

  • 12 łyżeczek gotowej masy makowej
  • 2 jajka
  • 125 ml mleka
  • 125 ml leju
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babeczki Makowa Panienka
Przygotować dwie miski i masę makową. W jednej misce umieścić suche składniki a w drugiej mokre. Najpierw pomieszać wszystko osobno a potem do mokrych składników wsypać suche i szybko wymieszać ciasto. Blachę do muffinek wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami. W każdą foremkę nałożyć po łyżce ciasta, na środek włożyć po łyżeczce masy makowej, lekko docisnąć i wyłożyć na masę resztę ciasta. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut. Babeczki po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Babeczki Makowa Panienka
przygotować niezbędne składniki do babeczek
Babeczki Makowa Panienka
w foremki nałożyć po łyżce przygotowanego ciasta
Babeczki Makowa Panienka
na ciasto ułożyć po łyżeczce masy makowej
Babeczki Makowa Panienka
na masę makową wyłożyć resztę ciasta na babeczki

Tagi:

jajko jajka