Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babeczki malinowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne babeczki z dżemem malinowym

Babeczki malinowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki malinowe

 

  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki maki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • dżem malinowy
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Babeczki malinowe
Mąkę, masło, cukier puder, żółtko oraz 1 łyżkę dżemu malinowego zagnitamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. 1 z nich cienko wałkujemy i wykładamy nim foremki do babeczek. Następnie do każdej wkładamy 1 lub 2 łyzeczki dżemu malinowego. Następnie wałkujemy drugą część ciasta którą przykładamy do foremek, a następnie docsikamy wałkiem (bok same odpadną od foremek i ciasto się złączy. babeczki pieczemy przez ok 20 minut w temp 180*. Zaraz po wyjęciu z piekarnika delikatnie wyjmujemy babeczki
Babeczki malinowe
ciasto od dodatku dżemu przyjmuje czerwone zabariwenie
Babeczki malinowe
ja dawałam 1-2 łyżeczki dżemu, w zależności od foremek
Babeczki malinowe
Etap 3
Babeczki malinowe
Etap 4

Tagi:

mak