smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Babeczki mięsne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Babeczki mięsne czyli mięso mielone zapiekane z pieczarkami pod serową pierzynką. Prosty i ciekawy sposób podania mięsa.

Babeczki mięsne

Składniki:

Babeczki mięsne

 

  • masa mięsna:

 

 

 

  • Do posypania
  • Starty żółty ser

Sposób przygotowania:

Babeczki mięsne
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać pokrojoną drobno w kostkę cebulę. Na oleju podsmażyć pieczarki wraz z cebulą do odparowania wody Doprawić solą i pieprzem. Mięso, jajko,majeranek,musztardę,czosnek,bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz wyrobić na gładką masę. Formę do muffinek wysmarować olejem. Z mięsa formować placuszki i wypełniać gniazda do muffinek. Nie przygniatać lecz delikatnie uformować kształt. W każdym dołku umieścić farsz pieczarkowy. Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut. Ser zetrzeć i każdą babeczkę posypać po wierzchu. Zapiec do rozpuszczenia się sera.