Sposób przygotowania:
Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonymWykonanie:
Do misy wsypujemy przesianą mąkę i robimy w niej dołek. Do szklanki wlewamy ciepłą wodę wsypujemy cukier i dodajemy drożdże, rozpuszczamy. Przelewamy do dołka w mące i delikatnie mieszamy, tak aby powstała zawiesina. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy pod przykryciem na 15 minut. Drożdże pięknie pracują więc dodajemy resztę ciepłej wody i sól. Wyrabiamy ciasto tak aby odchodziło od rąk. Przykrywamy je i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.
Formę płaską wykładamy papierem do pieczenia.
Formujemy dłońmi kuleczki i spłaszczamy je układamy w odstępach. Smarujemy keczupem posypujemy ziołami. Pieczarki starte i przesmażone i ostudzone kładziemy na nasze pizzer-inkach i zostawiamy na jakieś 15 minut by wyrosły. Posypujemy pokrojoną drobno papryką i plasterki ogórka kiszonego.
Pieczemy koło 25 minut w 170 stopniach na środkowym poziomie piekarnika.
Kiedy już są upieczone kładziemy ser na przepina morski i podlaski.