lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naszła mnie ochota na coś szybkiego kalorycznego i jak to mówią niebo w gębie. Pewnie też lubicie pizze, pizzerin-ki no bo kto może ich nie lubić. Polecam na różne okazję od walentynek po dzień kobiet czy urodziny.

Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym

Składniki:

  • mąka bułkowa( typ 650) 400 g
  • woda ciepła 2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka
  • drożdże świeże 30 g

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym

Wykonanie:

Do misy wsypujemy przesianą mąkę i robimy w niej dołek. Do szklanki wlewamy ciepłą wodę wsypujemy cukier i dodajemy drożdże, rozpuszczamy. Przelewamy do dołka w mące i delikatnie mieszamy, tak aby powstała zawiesina. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy pod przykryciem na 15 minut. Drożdże pięknie pracują więc dodajemy resztę ciepłej wody i sól. Wyrabiamy ciasto tak aby odchodziło od rąk. Przykrywamy je i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.

Formę płaską wykładamy papierem do pieczenia.

Formujemy dłońmi kuleczki i spłaszczamy je układamy w odstępach. Smarujemy keczupem posypujemy ziołami. Pieczarki starte i przesmażone i ostudzone kładziemy na nasze pizzer-inkach i zostawiamy na jakieś 15 minut by wyrosły. Posypujemy pokrojoną drobno papryką i plasterki ogórka kiszonego.

Pieczemy koło 25 minut w 170 stopniach na środkowym poziomie piekarnika.

Kiedy już są upieczone kładziemy ser na przepina morski i podlaski.

Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym ....
Wyrabiamy ciasto tak aby odchodziło od rąk. Przykrywamy je i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.
Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym ....
Formę płaską wykładamy papierem do pieczenia . Formujemy dłońmi kuleczki i spłaszczamy je układamy w odstępach.
Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym ....
Smarujemy keczupem posypujemy ziołami zmieszanymi.
Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym ....
Pieczarki starte i przesmażone i ostudzone kładziemy na nasze pizzer-inkach i zostawiamy na jakieś 15 minut by wyrosły.
Pizzerinki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym ....
Posypujemy pokrojoną drobno papryką i plasterki ogórka kiszonego.