Sposób przygotowania:
Babeczki mój Yorkshire pudding
Foremki babeczkowe z kominem napełniamy sporą ilość oleju - na dnie powinna być widoczna warstwa tłuszczu. pędzelkiem rozprowadzamy go po foremce. Włączamy piekarnik, wstawiamy foremki i nagrzewamy do 180 C. W tym czasie robimy ciasto.
Do wysokiego pojemnika z najlepiej dzióbkiem wbijamy jajko, dolewamy 1/2 mleka, solimy. Całość bardzo dobrze ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i resztę mleka. Ponownie dobrze ubijamy ( to ważna czynność).
Do mocno nagrzanych foremek, szybciutko wlewamy ciasto do 3/4 ich wysokości. Warstwa oleju powinna skwierczeć przy nalewaniu.
Natychmiast blaszkę wstawiamy znów do piekarnika na ok.25-35 min.
Babeczki będę gotowe gdy podwoją swoją objętość.
Do wysokiego pojemnika z najlepiej dzióbkiem wbijamy jajko, dolewamy 1/2 mleka, solimy. Całość bardzo dobrze ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i resztę mleka. Ponownie dobrze ubijamy ( to ważna czynność).
Do mocno nagrzanych foremek, szybciutko wlewamy ciasto do 3/4 ich wysokości. Warstwa oleju powinna skwierczeć przy nalewaniu.
Natychmiast blaszkę wstawiamy znów do piekarnika na ok.25-35 min.
Babeczki będę gotowe gdy podwoją swoją objętość.