Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Babeczki miodowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cudownie słodkie miodowe babeczki zachwycą Twoją rodzinę i znajomych, niezależnie od wieku i stanu cywilnego

Babeczki miodowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki miodowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki miodowe
Najpierw przygotowujemy ciasto. W tym celu należy zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem w jednej misce. Drugą miskę wypełniamy jajkiem, mlekiem, miodem, margaryną a następnie mieszamy. Należy mieszać aż do chwili, gdy z obu miskach uzyskamy gładką masę. Czasami zbyt długie mieszanie może spowodować, że masa będzie zbyt gęsta. Można temu w łatwy sposób zapobiec, dodając mleka Do przygotowanych foremek wlewamy masę, a gdy korzystamy z papierowych foremek należy je umieścić jeszcze w odrębnej, dużej foremce, plastikowej bądź metalowej, by papier nie miał bezpośredniej styczności z gorącym metalem. Babeczki pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik jednak najlepiej nie wyjmować jeszcze babeczek, aby zniwelować ryzyko że w środku będą niedopieczone. To wszystko, smacznego!
Babeczki miodowe
Pierwsza miska w której mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem
Babeczki miodowe
Druga miska w której przygotowujemy miodowe nadzienie babeczek
Babeczki miodowe
Papierowe foremki umieszczamy w osobnej dużej foremce a metalowe mozemy wlozyc samodzielnie

Tagi:

jajko jajka