Sposób przygotowania:
Babeczki miodowe
Najpierw przygotowujemy ciasto. W tym celu należy zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem w jednej misce. Drugą miskę wypełniamy jajkiem, mlekiem, miodem, margaryną a następnie mieszamy. Należy mieszać aż do chwili, gdy z obu miskach uzyskamy gładką masę. Czasami zbyt długie mieszanie może spowodować, że masa będzie zbyt gęsta. Można temu w łatwy sposób zapobiec, dodając mleka Do przygotowanych foremek wlewamy masę, a gdy korzystamy z papierowych foremek należy je umieścić jeszcze w odrębnej, dużej foremce, plastikowej bądź metalowej, by papier nie miał bezpośredniej styczności z gorącym metalem. Babeczki pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik jednak najlepiej nie wyjmować jeszcze babeczek, aby zniwelować ryzyko że w środku będą niedopieczone. To wszystko, smacznego!