Sposób przygotowania:
Pieczona goleń wołowa
1. Czosnek delikatnie przyciskam nożem o blat. Obieram go i kroję w plasterki - nie zbyt cieniutkie
2. Do miski dodaje olej przyprawy i czosnek. Mieszam całość do połączenia skłądników. Wkładam mięso do marynaty i obtaczam je porządnie w marynacie. Miskę owijam folią spożywczą robię dziurki i wkładam na całą noc do lodówki - wtedy mięso delikatnei kruszeje inabiera smaku marynaty.
3. Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni ( góra-dół) mięso przekładam do garnka żeliwnego i przykrywam je
4. Mięso wkładam do piekarnika i piekę około 3 godziny.
2. Do miski dodaje olej przyprawy i czosnek. Mieszam całość do połączenia skłądników. Wkładam mięso do marynaty i obtaczam je porządnie w marynacie. Miskę owijam folią spożywczą robię dziurki i wkładam na całą noc do lodówki - wtedy mięso delikatnei kruszeje inabiera smaku marynaty.
3. Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni ( góra-dół) mięso przekładam do garnka żeliwnego i przykrywam je
4. Mięso wkładam do piekarnika i piekę około 3 godziny.