Sposób przygotowania:
Pudding yorkshire z letnim akcentem
Składniki na ciasto miksujemy razem na gładko i odstawiamy aby ciasto odpoczęło Foremki do babeczek ( ja mam takie większe a więc były cztery, ale mniejszych trzeba sześć) ustawiamy na blasze. Do każdej wlewamy po 1/3 łyżeczki oleju i wstawiamy do piekarnika. Tego oleju trzeba dosłownie odrobinę aby tylko zwilżyć ścianki. Nastawiamy na 220 stopni i podgrzewamy około 10 minut. Delikatnie wyjmujemy blachę z piekarnika, pędzelkiem smarujemy ścianki goracym olejem. Nalewamy po 3/4 wysokości foremek. Temperaturę zmniejszamy do 200 stopni i pieczemy około 30 - 40 minut. Należy wiedzieć, że pudding rośnie jak mu się podoba i za każdym razem może mieć inny kształt. Połowę malin rozgniatamy widelcem i podgrzewamy, dodajemy łyżeczkę otartej skórki z cytryny i jeśli owoce są kwaśne słodzimy do smaku miodem. Zdejmujemy sos z palika, wrzucamy całe owoce i mieszamy. Wierzch każdego ciastka skrawamy delikatnie nożem ono jest w środku puste, a więc napełniamy sosem z owocami. Smacznego .