Sposób przygotowania:
Pudding yorkshire z cytrynową śmietanką i jeżynami
Składniki na ciasto miksujemy razem na gładko i odstawiamy aby ciasto odpoczęło Foremki do babeczek ( ja mam takie większe a więc były cztery, ale mniejszych trzeba sześć) ustawiamy na blasze. Do każdej wlewamy po 1/3 łyżeczki oleju i wstawiamy do piekarnika. Tego oleju trzeba dosłownie odrobinę aby tylko zwilżyć ścianki. Nastawiamy na 220 stopni i podgrzewamy około 10 minut. Delikatnie wyjmujemy blachę z piekarnika, pędzelkiem smarujemy ścianki goracym olejem. Nalewamy po 3/4 wysokości foremek. Temperaturę zmniejszamy do 200 stopni i pieczemy około 25 - 35 minut. Należy wiedzieć, że pudding rośnie jak mu się podoba i za każdym razem może mieć inny kształt. Do zimnego mleka wsypujemy żelatynę oraz kurkumę, która nada śmietance ładnego żółtego koloru. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzewamy aby się rozpuściła. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy sok z cytryny, skórkę oraz cukier według smaku. Gdy masa jest odpowiedniej sztywności cienkim strumieniem wlewamy chłodną żelatynę. Dokładnie mieszamy. Zimne ciastka napełniamy śmietanka i dekorujemy jeżynami.