Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Zielone szparagi z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka i banalnie prosta potrawa, która nie wymaga nadmiernych przygotowań, wielu naczyń, szczególnych umiejętności czy długiego czasu.

Zielone szparagi z patelni

Składniki:

Zielone szparagi z patelni

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi z patelni
Pęczek jędrnych zielonych szparagów przebrać i opłukać pod bieżącą zimną wodą. Odciąć twarde końcówki.

Ułożyć na patelni, na rozpuszczonym klarowanym maśle, lekko osolić i nakryć dopasowaną pokrywką.

Dusić kilka minut, po czym odwrócić szparagi. Doprawić białym pieprzem i ew. granulowanym czosnkiem.