Sposób przygotowania:
Babeczki naszpikowane wiśniami i czekoladą
Mieszamy mąkę z proszkiem i sodą oraz szczyptą soli. W drugiej misce mieszamy jajo z cukrem, jogurtem i 4 łyżkami oleju. Do płynnej masy wsypujemy mąkę - mieszamy. Jeśli masa jest zbyt luźna dosypujemy odrobinę mąki, by masa przypominała konsystencję babki ucieranej (średnio gęsta). Masę przekładamy do foremek po czym wbijamy w nie połamaną czekoladę tak, by cząstki były nakryte przez ciasto. Na wierzchu każdej babeczki układamy wiśnie. Posypujemy wierzch cukrem, by na cieście powstała apetyczna słodka skorupka. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180 st.C przez 20-25 min. Podajemy po przestudzeniu posypane odrobina cukru pudru lub glukozy.
edytaha
jaNina
Oj tak Edytko!