Sposób przygotowania:
Omlet z kanią i wędliną
Jajka wybijamy i łączymy z mlekiem i mąką. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kanie oczyszczamy(można opłukać) i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło albo olej i podsmażamy kanię z cebulą. Oprószamy solą.
Na patelnię wylewamy masę jajeczną i zasypujemy grzankami i pokrojoną w plastry wędliną.
Przykrywamy i smażymy aż omlet się zetnie.
Kanie oczyszczamy(można opłukać) i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło albo olej i podsmażamy kanię z cebulą. Oprószamy solą.
Na patelnię wylewamy masę jajeczną i zasypujemy grzankami i pokrojoną w plastry wędliną.
Przykrywamy i smażymy aż omlet się zetnie.
lukrowanepierniczki
mocsłodkości