katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Omlet z kanią i wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka podane z kanią , wędliną i grzankami troszkę inaczej. Smaczny omlecik na śniadanie czy też kolację.

Omlet z kanią i wędliną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Omlet z kanią i wędliną

 

  • jajka 3 szt duże
  • mąka 1 łyżka
  • mleko ok 3 łyżki
  • cebula 1/4 szt
  • kania 1 szt duża
  • wędlina ok 10 dag
  • grzanki duża garść
  • sól i pieprz
  • masło albo olej

Sposób przygotowania:

Omlet z kanią i wędliną
Jajka wybijamy i łączymy z mlekiem i mąką. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Kanie oczyszczamy(można opłukać) i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło albo olej i podsmażamy kanię z cebulą. Oprószamy solą.

Na patelnię wylewamy masę jajeczną i zasypujemy grzankami i pokrojoną w plastry wędliną.

Przykrywamy i smażymy aż omlet się zetnie.
Omlet z kanią i wędliną
Omlet z przesmażoną kanią i wędliną z dodatkiem grzanek.

Tagi:

danie omlet