Sposób przygotowania:
Babeczki Eli z pieczarkami
Schłodzoną margarynę zetrzeć do miski na tarce z dużymi oczkami.Do margaryny dodać wszystkie składniki i szybko zagnieść ciasto.Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę.Foremki wysmarować margaryną.Wyjęte z lodówki ciasto cienko rozwałkować i wylepić nim foremki.Piec babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C,około 20 minut.Lekko wystudzone babeczki wyjąć z foremek i ostudzić. Obraną cebulę posiekać.Oczyszczone pieczarki i pokroić w pół plastry.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,kostkę grzybową,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż odparuje cały płyn.Do pieczarek wlać śmietanę i gotować razem na małym ogniu aż wszystko zgęstnieje.Do ciepłych babeczek nałożyć pieczarki ze śmietaną,udekorować listkami pietruszki i od razu podawać.Babeczki można również podawać na zimno.Smacznego!
msewka