Sposób przygotowania:
Babeczki podwójnie czekoladowo-pomarańczowe
Przygotowanie muffinek:
Rozdrobnione masło i czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Powoli połącz z jajkami i szybko wymieszaj, dodaj sok pomarańczowy, skórkę i pozostałe suche składniki, wymieszaj. Foremki napełnij do 3/4 wysokości i piecz ok. 15 minut w 180 st., wystudź po upieczeniu.
Przygotowanie kremu:
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj serek, kakao i skórkę, chwilę ucieraj. Krem schładzaj ok. 30 minut. Babeczki udekoruj kremem i posiekaną czekoladą.
Rozdrobnione masło i czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Powoli połącz z jajkami i szybko wymieszaj, dodaj sok pomarańczowy, skórkę i pozostałe suche składniki, wymieszaj. Foremki napełnij do 3/4 wysokości i piecz ok. 15 minut w 180 st., wystudź po upieczeniu.
Przygotowanie kremu:
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj serek, kakao i skórkę, chwilę ucieraj. Krem schładzaj ok. 30 minut. Babeczki udekoruj kremem i posiekaną czekoladą.
marietta
Ada / Pora coś zjeść
Dziękuję :)