Sposób przygotowania:
Babeczki rafaello
Ciasto: Do miski wpisać mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, wiórki kokosowe ,wymieszać. Do drugiej miski wlać jogurtu, dodać jajka i skórkę otartą z cytryny. Dodać olej i dokładnie wymieszać trzepaczką. Do mokrych składników dodać suche składniki i szybko wymieszać ale niezbyt dokładnie. Do foremek nałożyć ciasto do 2/3 wysokości formy. Wstawić do piekarnika i piec w 180 około 25-30 minut. Wyjąć i ostudzić. Krem: Przed przygotowaniem należy mleczko przełożyć do lodówki na całą noc. Kolejnego dnia delikatnie otworzyć i łyżką przekładać gęstą masę do miski. Gdy „dojdziemy” do rzadkiej wody nie zbierać już śmietanki koksowej. Do śmietanki dodać cukier puder i ubić na puszysty krem. Babeczki dekorować kremem szprycą. Można udekorować cukrowymi perełkami. Przed podaniem przechowywać w lodówce. Smacznego!
Dinah