Sposób przygotowania:
Babeczki kokosowe
Z podanych składników przygotowujemy kruche ciasto, chłodzimy je w lodówce przez 30 minut. Wylepiamy foremki na babeczki i pieczemy je na złoty kolor. Studzimy. 50 g kokosu prażymy na suchej patelni. Przygotowujemy masę kokosową. W rondelku topimy masło, dodajemy 200 g kokosu i przesmażamy go krótko mieszając. Dolewamy mleko w takiej ilości, aż masa ładnie się zlepi (około 3/4 puszki w zależności od grubości wiórków). Do każdej babeczki wkładamy na sam spód odrobinę (1/3 łyżeczki) konfitury, a następnie napełniamy wgłębienie masą kokosową. Górę babeczek oprószamy kokosem i dekorujemy migdałkiem.
edytaha
Chętnie sięgnęłabym po taką jedną :)
jaNina
Babeczki były pieczone na jubileusz mojej mamy w połowie grudnia.
Oprócz tortu zamiast innych ciast upiekłam własnie babeczki kokosowe i makowe:)
edytaha
Czyli jednym słowem, mogę obejść się smakiem :)
Natala1210