zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babeczki rodzynkowo - migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Dawno nie piekłam babeczek więc na szybko powstały z rodzynkami i migdałami niestety bez owoców bo synuś nie lubi.

Babeczki rodzynkowo - migdałowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki rodzynkowo - migdałowe

 

  • 3 łyżki migdałów ( słupki )
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3/4 szk mleka
  • 3 jajka
  • 1/4 szk oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Babeczki rodzynkowo - migdałowe
Do jednej miski wbić jajka, wlać mleko i olej i wymieszać. Do drugiej wsypać mąkę, proszek do pieczenia, obydwa cukry i rodzynki oraz migdały. Wszystko wymieszać i przesypać do płynnych składników po czym szybko wymieszać. Ciastem napełnić foremki do babeczek i piec je przez 30 minut w 170 stopniach. Upieczone wystudzić i opcjonalnie można posypać cukrem pudrem.
Babeczki rodzynkowo - migdałowe
Etap 1 w dwóch miskach przygotwac składniki
Babeczki rodzynkowo - migdałowe
Etap 2 potem wymieszać je i przygotwac foremki
Babeczki rodzynkowo - migdałowe
Etap 3 Ciasto rozdzielić do foremek i upiec

Tagi:

jajko jajka