Sposób przygotowania:
Różyczki-muffinki bez jaj z "dżemem" rodzynkowym
"Dżem": Rodzynki przepłukać, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem. Odłożyć na co najmniej 30 minut. Następnie odcedzić i przełożyć na patelnię. Smażyć. Podczas smażenie rozgnieść je odrobinę tłuczkiem do ziemniaków. PO około 3 minutach smażenia dodać cukier i trzymać na ogniu aż cukier się rozpuści. Dodać amaretto i pozwolić mu odparować. Zdjąć z ognia i zblendować. Ciasto: Do miski przesiać wszystkie suche składniki. Dodać ziarenka wanilii i wymieszać. Odlożyć na bok. Margarynę rozpuścić i lekko przestudzić. Przelać ja do drugiej miski, dodać mleko, śmietanę oraz sok z pomarańczy. Wymieszać. Dodać wodę i znów dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać mokre i szybko ale niezbyt dokładnie wymieszać. Do silikonowych foremek wkładać po 1 łyżce ciasta. Wyrównać. Nałożyć po 1 łyżeczce "dżemu"i zakryć ciastem. Piec w 180-190 stopniach około 22-27 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Dekoracja: W kąpieli wodnej roztopić kuwerturę. Posmarować nią gorę babeczek i udekorować perełkami i cukrem.