aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

babeczki serduszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne babeczki z dżemem i kremem maślanym

babeczki serduszka

Składniki:

babeczki serduszka

 

  • babeczki :
  • 1/2 margaryny
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • krem:
  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 kieliszek spirytusu

 

  • pozostałe:
  • dżem wiśniowy

Sposób przygotowania:

babeczki serduszka
babeczki : Margarynę siekamy i wraz z żółtkami, mąką i cukrem zagniatamy ciasto. Ciasto musi być dobrze wyrobione. Następnie ciasto zagniatamy w kulkę i wkładamy do foliowej torebki. Umieszczamy w zamrażarce na 30 minut, Następnie wylepiamy foremkę silkonową z otworami w kształcie serduszek ciastem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Dekorujemy czy chcemy. krem:Masło najlepiej jak jest miękkie. Żółtka jaj ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, aż do białości. Następnie dodajemy posiekane miękkie masło i ucieramy dalej. Dolewamy po trochu spirytus lub wódkę i ucieramy. Krem dobrze jak schłodzimy przed nałożeniem na wybrane ciasto, będzie miał lepszą konsystencję. Na babeczki nakładamy dżem i na około dekorujemy kremem maślanym.

Tagi:

babeczki