cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Babeczki śmietankowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na udane babeczki

Babeczki śmietankowe

Składniki:

Babeczki śmietankowe

 

  • 50 dag mąki,
  • 20 dag cukru,
  • 40 dag masła,
  • 1 jajo,
  • krem

 

Sposób przygotowania:

Babeczki śmietankowe

Zrobić kruche ciasto. Foremki na babki wysmarować masłem i ustawić obok siebie. Trzecią część ciasta rozwałkować bardzo cienko na długi płatek, a owinąwszy go na wałku osypanym mąką przykryć od razu wszystkie foremki, potem palcem wtłaczać do każdej ciasto. Po wierzchu przesunąć wałkiem, aby ciasto równo poobcinać. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu napełnić dowolnym kremem.