Sposób przygotowania:
Babeczki śmietanowo jagodowe.
Margarynę roztopić i ostudzić, dodać cukier , żółtka,aromat i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy i wymieszać.Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie wszystko wymieszać.Dodać jagody w syropie. Ciasto nakładać do wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką foremek babeczkowych. Piec 25 - 30 minut w temperaturze ok. 160 st.C. Po upieczeniu ostudzić.Ze środka wyjąć miąższ.
Masa śmietanowa:
Śmietanę zmiksować z cukrem i jagodami. Wykładać w środek babeczek masę.Do każdej babeczki wcisnąć kawałek czekolady i polać polewą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Masa śmietanowa:
Śmietanę zmiksować z cukrem i jagodami. Wykładać w środek babeczek masę.Do każdej babeczki wcisnąć kawałek czekolady i polać polewą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.