Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Babeczki w kropeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łatwe w przygotowaniu, można je ze sobą zabrać wszędzie. Przygotowanie tych babeczek to sama przyjemność.

Babeczki w kropeczki

Składniki:

Babeczki w kropeczki

 

 

 

 

  • 2/3 szklanki cukru

 

 

 

  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • gotowa polewa do ciast, np. czekoladowa

 

  • lentilki lub inne cukierki

 

  • papilotki do babeczek (ok. 12 sztuk)

 

Sposób przygotowania:

Babeczki w kropeczki
Wszystkie składniki oprocz polewy i cukierków umieszamy w dwóch miskach: w jednej suche, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do papilotek, do ok. 1/3 ich wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-30 min. Przyrządzamy polewę według opisu na opakowaniu, polewamy nią babeczki i dekorujemy cukierkami. Smacznego!