Sposób przygotowania:
Babeczki w wersji słonej
Przygotować wszystkie składniki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C .Foremki posmarować 1 łyżką masła. Jeśli foremki są silikonowe nie należy ich już natłuszczać. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Rozgrzać 2 łyżki masła roślinnego, zrumienić na nim cebulę. Szczypiorek posiekać drobno. Opłukać pietruszkę i koperek i posiekać drobno. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i solą. Kolejno wbijać jajka. Dodać 200 ml stopionego masła i piwo. Wrzucić szczypiorek, koperek, pietruszkę i zrumienioną cebulę, wymieszać. Ciastem wypełnić foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut, w temp. 180 stopni C, wystudzić, ostrożnie zdjąć foremki.