Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z masą serową i śmietankową
Biszkopt upiec z podanych składników : białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę.
Dodać żółtka i ubijać na małych obrotach, dodać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką i przełożyć na blaszkę, piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Masa serowa: ser biały z wiaderka wymieszać z cukrem pudrem , dodać zapach cytrynowy, cukier waniliowy i żelatynę rozpuszczoną i wystudzoną. Wymieszać i wyłożyć na przestudzony biszkopt.
Na masę serową ułożyć warstwę ciastek herbatników i na herbatniki rozsmarować masę krówkową z puszki i znowu rozłożyć ciastka herbatniki.
Na herbatniki wyłożyć masę śmietankową z ubitej śmietany 30 % z dodatkiem i sera mascarpone i zrobić dowolne wzory na wierzchu lub posypać cukierkami ozdobnymi .
Schłodzić w lodówce przed podaniem.
Dodać żółtka i ubijać na małych obrotach, dodać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką i przełożyć na blaszkę, piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Masa serowa: ser biały z wiaderka wymieszać z cukrem pudrem , dodać zapach cytrynowy, cukier waniliowy i żelatynę rozpuszczoną i wystudzoną. Wymieszać i wyłożyć na przestudzony biszkopt.
Na masę serową ułożyć warstwę ciastek herbatników i na herbatniki rozsmarować masę krówkową z puszki i znowu rozłożyć ciastka herbatniki.
Na herbatniki wyłożyć masę śmietankową z ubitej śmietany 30 % z dodatkiem i sera mascarpone i zrobić dowolne wzory na wierzchu lub posypać cukierkami ozdobnymi .
Schłodzić w lodówce przed podaniem.