Sposób przygotowania:
Trój czekoladowe ciasto z serka mascarponeCzekolady:
Czekolady należy pojedynczo rozpuścić w kąpieli wodnej.
Masa z serkiem:
Żelatynę należy rozmieszać w gorącej wodzie i pozostawić do ostudzenia.
Ser zmiksować z cukrami, a następnie połączyć z żelatyną.
(Najpierw wymieszaną z 2 łyżkami serka.)
Powstałą masę podzielić na 3 równe części.
Kremówka:
Śmietankę ubić na sztywno i również podzielić na 3 równe części.
Masy:
Każdą z część serka wymieszać osobno z jedną czekoladą i ostrożne połączyć z porcją ubitej kremówki.
Przed i chłodzenie:
Keksówkę wysłać papierem do pieczenia i do formy kolejno wlać masę z gorzką czekoladą, z mleczną i z białą.
Na wierzchu ułożyć ciastka.
Całość schłodzić w lodówce, aż ciasto stężeje.
Podanie:
Schłodzone ciasto wyjąć z formy, odwracając je do góry dnem.
Z serniczka ściągnąć papier i udekorować według gustu.
gusia1000