Sposób przygotowania:
Isaura czyli murzynek z serem
Do miski wyłożyć biały ser, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną, zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Do miski wsypać mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, dodać jajka, olej i mleko. Zmiksować na jednolite ciasto. wyłożyć do prostokątnej formy o wymiarach 33x21 cm, wyrównać.
Masę serową kłaść łyżką w niedużych odstępach na ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 40-45 minut.
Do miski wsypać mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, dodać jajka, olej i mleko. Zmiksować na jednolite ciasto. wyłożyć do prostokątnej formy o wymiarach 33x21 cm, wyrównać.
Masę serową kłaść łyżką w niedużych odstępach na ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 40-45 minut.