Sposób przygotowania:
Babeczki wytrawne
Paprykę myjemy, wykrajamy pestki i kroimy ją w kosteczkę. Kiełbasę kroimy również w kosteczkę.
Mozzarellę oraz kukurydzę odcedzamy z płynu.
Do miseczki wkładamy puree z dyni, dodajemy mleko i jajko i mieszamy razem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, wędlinę, kukurydzę i olej, mieszamy razem.
Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Mieszamy dokładnie ciasto. Formę na babeczki wykładamy papilotkami (9 szt) i nakładamy po 1 łyżce ciasta.
Na środek każdej babeczki wkładamy po kulce mozzarelli i nakładamy na nią drugą łyżkę ciasta, przykrywamy mozzarellę ciastem.
Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Mozzarellę oraz kukurydzę odcedzamy z płynu.
Do miseczki wkładamy puree z dyni, dodajemy mleko i jajko i mieszamy razem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, wędlinę, kukurydzę i olej, mieszamy razem.
Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Mieszamy dokładnie ciasto. Formę na babeczki wykładamy papilotkami (9 szt) i nakładamy po 1 łyżce ciasta.
Na środek każdej babeczki wkładamy po kulce mozzarelli i nakładamy na nią drugą łyżkę ciasta, przykrywamy mozzarellę ciastem.
Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.