gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Wieprzowo-wołowa pieczeń z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pieczeń wieprzowo-wołowa z warzywami. Idealnie pasuje na kanapki. Polecam wypróbowanie przepisu.

Wieprzowo-wołowa pieczeń z warzywami

Składniki:

Wieprzowo-wołowa pieczeń z warzywami

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowego,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerowona,
  • 1 duża marchewka,
  • 3 jajka,
  • 0,5 szklanki bułki tartej,
  • 0,5 szklanki kaszy manny,
  • 200 ml bulionu drobiowego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka tymianku suszonego.

Sposób przygotowania:

Wieprzowo-wołowa pieczeń z warzywami
Cebulę i marchewkę obieramy. Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.

Wykładamy mięso do foremek (dwie foremki o wymiarach 25 cm x10). Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

Najlepiej smakuje do na zimno do kanapek.

Smacznego