lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babeczki z bitą śmietaną i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne kolorowe przyciągają wzrok

Babeczki z bitą śmietaną i owocami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z bitą śmietaną i owocami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z bitą śmietaną i owocami
Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski , dodać cukier, sól i margarynę,wszystko należy posiekać na kawałeczki
Następnie dodaćjajka zagnieć szybko ciasto.
Jeśli nie będzie chciało się skleić możesz dodać łyżkę śmietany.Wstawić do lodówki na pół godziny schłodzić ciasto
Starcza na 30 sztuk ciastek kruchych Po pół godzinie ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, kroimy na małe kwadraty i oblepiamy foremki najpierw je delikatnie masłem smarujemy

Dekorujemy babeczki śmietaną 30 % na to brzoskwinia i jagody
Babeczki z bitą śmietaną i owocami
Ciasto wałkujemy cienko kroimy w kwadraty smarujemy foremki
Babeczki z bitą śmietaną i owocami
Ciasto kładziemy na wysmarowane foremki i oblepiamy je cienko

Tagi:

jajko jajka