Sposób przygotowania:
Babeczki z budyniem
Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu przy czym zmniejszamy ilość mleka do 300 ml.
Ugotowany przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do przestygnięcia.
Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy jogurt, mleko, melasę oraz jajka. Wszystko ostrożnie ze sobą łączymy. Następnie stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie miksujemy. Papilotki wkładamy do formy. Do każdej foremki nakładamy dwie łyżeczki ciasta. Na środek dajemy łyżeczkę ostudzonego budyniu, na który kładziemy łyżkę ciasta. Tak przygotowane babeczki pieczemy w temp. 190 st przez około 25 minut.
Upieczone i ostudzone babeczki dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną i posypujemy cukrową posypką.
Ugotowany przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do przestygnięcia.
Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy jogurt, mleko, melasę oraz jajka. Wszystko ostrożnie ze sobą łączymy. Następnie stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie miksujemy. Papilotki wkładamy do formy. Do każdej foremki nakładamy dwie łyżeczki ciasta. Na środek dajemy łyżeczkę ostudzonego budyniu, na który kładziemy łyżkę ciasta. Tak przygotowane babeczki pieczemy w temp. 190 st przez około 25 minut.
Upieczone i ostudzone babeczki dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną i posypujemy cukrową posypką.
kołczu
misia5
Ależ proszę bardzo:) Zapraszam :)