Sposób przygotowania:
Babeczki z budyniemETAP 1:
W jednej misce mieszamy składniki suche: cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, a w drugiej mieszamy składniki mokre: jajka, mleko i olej.
ETAP 2:
Miksując składniki suche wlewamy składniki mokre. Miksujemy całość, aż masa będzie jednolita.
ETAP 3:
Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej foremki wkładamy po 1-1,5 łyżki ciasta.
ETAP 4:
Następnie wkładamy do każdej po łyżeczce budyniu (budyń przygotowujemy wcześniej w 400 ml mleka i dwoma łyżkami cukru).
ETAP 5:
Budyń przykrywamy ciastem (1-1,5 łyżki ciasta). Blachę z babeczkami wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni. Zimne babeczki posypujemy cukrem pudrem.