Sposób przygotowania:
Muffinki z nadzieniem kokosowymEtap 1

Jajka lekko ubić z syropem z mniszka lekarskiego.
Etap 2

Dodać olej i kefir, dokładnie wymieszać.
Etap 3

Dodać wszystkie sypkie składniki oprócz wiórków kokosowych, ponownie wymieszać.
Etap 4

Ciastem napełnić papierowe papilotki (12) umieszczone w foremce do muffinek.
Etap 5

Muffinki piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Upieczone muffinki ostudzić.
Etap 6

Masło przełożyć do garnka. Dodać do niego mleko, syrop kokosowy i wiórki kokosowe.
Etap 7

Zagotować. Gotować tak długo, aż masa wyraźnie zgęstniej. Od czasu do czasu zamieszać. Masę przestudzić.
Etap 8

Ciepłą masą napełnić szprycę do ozdabiania tortów.
Etap 9

Masą nadziać muffinki.
Etap 10

Nadziane muffinki oprószyć cukrem pudrem.