Sposób przygotowania:
Wielkanocne piaskowe babeczki
• Przygotować 2 miski. Do jednej przełożyć żółtka, a do drugiej białka.
• Masło wyjąć ok godziny wcześniej przed przygotowaniem. Masło pokroić w plastry, przełożyć do miski i miksować na gładką masę z dodatkiem cukru. Kiedy masa będzie gładka stopniowo dodawać żółtka i miksować. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia całość dalej miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy za pomocą drewnianej łyżki pianę, następnie lekko mieszamy.
• Do rozgrzanego piekarnika 180°C wkładamy muffiny i pieczemy ok.15-18 minut, góra-dół.
• Po upieczeniu pozostawiamy muffiny do ostygnięcia dekorujemy według uznania. Smacznego.
• Masło wyjąć ok godziny wcześniej przed przygotowaniem. Masło pokroić w plastry, przełożyć do miski i miksować na gładką masę z dodatkiem cukru. Kiedy masa będzie gładka stopniowo dodawać żółtka i miksować. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia całość dalej miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy za pomocą drewnianej łyżki pianę, następnie lekko mieszamy.
• Do rozgrzanego piekarnika 180°C wkładamy muffiny i pieczemy ok.15-18 minut, góra-dół.
• Po upieczeniu pozostawiamy muffiny do ostygnięcia dekorujemy według uznania. Smacznego.