agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Babeczki z czekoladą z nutką kokosową

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Babeczki smakują i wyglądają rewelacyjnie są idealne na każdą okazję

Babeczki z czekoladą z nutką kokosową

Składniki:

Babeczki z czekoladą z nutką kokosową

 

  • czekolada gorzka 0,5 szt
  • malibu 1 kieliszek
  • olejek śmietankowy 2 krople
  • masło schłodzone 150 g
  • jajka 2 szt
  • polewa czekoladowa biała 1 opak
  • dekoracje 1 opak
  • posypka kolorowa do dekoracji 1 opak
  • mąka pszenna 200 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier puder 100 g
  • sól 1 szczypta

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z czekoladą z nutką kokosową
W pierwszej kolejności należy przygotować składniki na ciasto kruche. W sposób następujący należy dodawać składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder 90 g, sól, olejek śmietankowy, malibu, masło i jajko wyrobić na jednolitą masę, czekoladę połamać na małe kawałeczki i dodać do ciasta, zagnieść ciasto i zawinąć w folię aluminiową, schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po wyjęciu ciasta z lodówki należy powkładać je foremek przeznaczonych do pieczenia babeczek wysmarowanych wcześniej masłem. Tak przygotowane babeczki piec w temperaturze 190 stopni C przez około 30 minut. Wyjąć babeczki, ostudzić i polać polewą czekoladową- białą. Następnie poukładać na nich kwiatki z masy marcepanowej, posypać posypką do dekoracji oraz cukrem pudrem- 10 g.