Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z cytrynową pianką
Margarynę posiekać z cukrem pudrem i mąką, dodać żółtka jajek i zagnieść kruche ciasto które trzeba schłodzić w lodówce. Foremki do babeczek wysmarować stopioną margaryną najlepiej użyć do tego pędzla. Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć szklanką krążki z ciasta i wylepić nimi wysmarowane foremki. Piec około 10 min w temp do 190st Jabłka oraz kiwi obrać, pokroić w małe plasterki. Pomarańcze obrań, usunąć z niej białe błonki, następnie podzielić na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce przełożyć do miski razem z czerwoną porzeczką i delikatnie wymieszać(jeśli ktoś lubi bardziej słodko może owoce delikatnie dosłodzić). Pianka cytrynowa: Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić, następnie zimną galaretkę wymieszać z serkiem homogenizowanym oraz delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Upieczone, ostudzone babeczki napełnić napełnić owocami, posypać posiekaną miętą, na koniec przy pomocy rękawa cukierniczego całe babeczki przykryć gęstniejącą pianka cytrynową.
Tit
iziona
Oczywiście u mnie jedna słodycz goni drugą, więc jak braknie babeczek to będzie coś innego:)
Natala1210
msewka