Sposób przygotowania:
Babeczki z jajkiem przepiórczymETAP 1
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
ETAP 2
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
ETAP 3
W misce ubijamy delikatnie jajka. Do roztrzepanych dodajemy mąki, proszek do pieczenia oraz olej, mleko i przyprawy. Składniki miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 4
Do gotowego ciasta dodajemy kiełbasę, kukurydzę oraz szczypiorek. Dodane składniki łączymy z ciastem za pomocą łyżki.
ETAP 5
Formę na babeczki wykładamy papilotkami. Następnie napełniamy je do ¾ wysokości przygotowanym ciastem.
W środek każdej babeczki wtykamy przepiórcze jajko.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babeczki pieczemy około 15 minut w 180°C do zrumienienia. Gotowe.
SylaUla