zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2415]

Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kandyzowany aloes świetnie pasuje do szybkich babeczek. A jeszcze jak są z kruszonka i jeszcze ciepłe to po prostu poezja.

Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką

 

  • 100 g kazdyzowanego aloesa
  • 4 łyżki cukru
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szk maślanki
  • 1/2 szk mleka
  • 1/4 szk wody
  • 1/4 szk oleju
  • kruszonka :
  • 100 g mąki
  • 50 g cukru
  • 50 g masła

Sposób przygotowania:

Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką
Aloes posiekać. Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i posiekanym aloesem. Mleko, maślankę, wodę, olej i jajka wymieszać. Do płynnych składników wsypać sypkie, wymieszać i rozdzielić ciasto do foremek na babeczki. Palcami połączyć kruszonkę i posypać nią ciasto w foremkach. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 30 minut. Najlepiej smakują jeszcze letnie.
Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką
Etap 1 wymieszać suche składniki z aloesem
Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką
Etap 2 potem płynne i przygotować kruszonkę
Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką
Etap 3 foremki napełnić ciastem i posypać kruszonką
Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką
Etap 4 babeczki piec 30 minut w 175 stopniach

Tagi:

jajko jajka