Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Malinowe babeczki z kruszonki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiące owocowe babeczki z owocami sezonowymi.

Malinowe babeczki z kruszonki. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Malinowe babeczki z kruszonki.

 

Sposób przygotowania:

Malinowe babeczki z kruszonki.
Tłuszcz, mąkę, otręby oraz miód miksujemy razem na pulsacyjnych obrotach, robiąc kruszonkę. Można również zrobić to ręcznie bez użycia urządzeń elektrycznych. Rozkładamy papilotki, do każdej nakładamy po łyżce kruszonki, następnie układamy po dwie- trzy maliny, zależy od wielkości i przykrywamy 1,5 łyżki kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy aż się zarumieni wierzch. Po ostudzeniu, dekorujemy resztą malin i jakimś dodatkowym owocem.
Malinowe babeczki z kruszonki.
Jeśli kruszonkę robimy malakserem pamiętajmy aby obroty były pulsacyjne.
Malinowe babeczki z kruszonki.
Na spód papilotek wkładamy po łyżce kruszonki.
Malinowe babeczki z kruszonki.
Maliny posypujemy kruszonką, ale nie zakrywamy ich całkiem.