katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką

Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką

 

  • 1/2 kostki margaryny,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka mąki,
  • mała puszka brzoskwiń,
  • 1/3 kostki masła,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 3 łyżki mąki,
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, odstawić.1/2 kostki margaryny utrzeć z 1/3 szklanki cukru, następnie po kolei wbić 3 jajka. Dodać powoli mąkę z proszkiem, cały czas miksując, na gładką puszystą masę. wyłożyć do 3/4 wysokości foremek. Brzoskwinie z puszki odsączyć i pokroić na drobne kawałki. Wyrobić kruszonkę z 1/3 kostki masła, 2 łyżek cukru, 1 łyżki cukru waniliowego, 3 łyżek mąki, jeśli będzie się słabo kruszyć dodać mąki lub cukru. Wyłożyć brzoskwinie na ciasto i posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec ok. 25 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką
Gotowe ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości foremek.
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką
Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić na mniejsze kawalki.
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką
Przygotować krusoznkę, wyrobić w palcach.
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką
Brzoskwinie wyłożyć na ciasto i posypać kruszonką,

Tagi:

jajko jajka