Sposób przygotowania:
Babeczki z nadzieniem jagodowym
Składniki na ciasto rozdzielić na suche i mokre. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli i cukier łączymy ze sobą. Jeśli mam drożdże w proszku to również dodajemy je do tych składników. Mieszamy. Jeśli mamy drożdże świeże to rozrabiamy je w 0.5 szklanki ciepłego mleka. Jeśli dodaliśmy drożdże instant do suchych składników, to mleko, jajka, roztopiony tłuszcz i olej miksujemy ze sobą. Do zmiksowanej masy mleczno- jajecznej wsypujemy powoli suche składniki i mieszamy do całkowitego połączenia. Pozostawiamy na ok 40 minut do wyrośnięcia (pod przykryciem w ciepłym miejscu). Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą aż do uzyskania jednolitej masy. Wkładamy do zamrażarki na ok 30min. Piekarnik nastawiamy na ok. 170-180 st. na grzałkę górną i dolną. Papilotki rozkładamy na blasze do pieczenia. Wyrośniętym ciastem napełniamy foremki do 1/3 wysokości. Następnie nakładamy po łyżce konfitury, przykrywamy resztą ciasta i posypujemy startą kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20-25 minut. Smacznego! Po upieczeniu babeczki pozostawić na ok 15 minut w piekarniku z uchylonymi troszkę drzwiczkami. Później można wyciągnąć z papilotek i ułożyć na kratce, ale ja pozostawiłam je w "ubrankach".